Növények az otthonodban

Ötletek, inspirációk, hogy hogyan vidd be a természet egy darabkáját az otthonodba

Így tartsd életben a nyaralásod alatt is a növényeidet!

2017. június 01. 22:05 - Katona Nemes Nikolett

b148fa916e833d0285fe9bf13b6eda17.jpgAz első nyári hónap első napja van ma. Ha már nyár, akkor pedig közeleg a nyaralás! Segítek, hogy az egész évben tervezett utazásodat a szobanövényeid is túléljék, és ne kiszáradva, lehullott levelekkel várjanak haza. 

A legtöbb növény egy hetet átvészel öntözés nélkül, ha ennél hosszabb ideig maradsz távol, akkor viszont érdemes foglalkozni a locsolás kérdésével. A nagyobb vízigényű növények miatt pedig egy rövidebb utazásnál is oda kell figyelni.

Zseniális találmány a vízadagoló vagy csepegtető, több néven is találkoztam ezzel a kis eszközzel. A lényege, hogy megtöltöd vízzel a tartályát, a növényed földjébe beleszúrod, és a növény folyamatosan felszívja a számára megfelelő mennyiségű vizet. 

 

Én egy madár formájút tudtam beszerezni tesztelésre, találóan Bördy névre hallgat. A kamaraerdei New Gardenben vettem 1490 Ft-ért. Rögtön munkába is állt. Most nem utazunk el, így lesz lehetőségem figyelgetni, hogy jól működik-e a rendszer. 

fullsizerender_52.jpg

fullsizerender_53.jpg

fullsizerender_55.jpg

Az a része, amit a földbe kell helyezni agyagból van, így ezen keresztül fokozatosan jut a a víz a virág gyökereihez. 

 

Rengeteg fajtát találtam a madarason kívül is, vannak több darab darabos szettek is, úgy olcsóbb a darabár. Itt például 4 db 3490 Ft a képen szereplő gömb formájúból. 

vizadagolo_novenyekhez.jpg

 

Ha nem szeretnél erre költeni, házilag is elkészíthető a vízadagoló. Csak egy műanyag palack kell hozzá, megtöltöd vízzel, a kupakot ki kell lyukasztani, fejre állítani, és belenyomni a virágföldbe, hogy megálljon egyenesen. Ez nem túl dekoratív, de költséghatékony, és működőképes megoldás. 

csopogteto-ontozes-hazilag.jpg

Ráadásnak pedig itt egy leleményes probléma megoldás, valószínűleg egy úriembertől :))

24-creative-uses-for-beer-bottles-aqua-globes.jpg

 

Ha tetszett a bejegyzésem, látogasd meg rendszeresen a blogomat, vagy kövess a Facebookon és a Pinteresten!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://novenyekazotthonodban.blog.hu/api/trackback/id/tr8912556397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása