Növények az otthonodban

Ötletek, inspirációk, hogy hogyan vidd be a természet egy darabkáját az otthonodba

Letisztult, kreatív dekoráció 30 perc alatt különleges növényekkel!

2018. március 30. 20:38 - Katona Nemes Nikolett

Négy hozzávalóból egyszerű, de egyedi asztali vagy fali dekorációt készíthetsz magadnak, amely tökéletesen illik bármelyik minimál vagy skandináv ihletésű otthonba. 

img_8962.jpg

Ezt a dekorációt a Capsul worksopján készítettem, mutatom a menetét lépésről lépésre. Nem is gondoltam volna, hogy milyen egyszerű és gyors lesz összehozni. 

A legfontosabb hozzávalója a tillandsia, más néven levegő bromélia, ez teszi fel a pontot az i-re. Ez egy nagyon különleges növény, föld nélkül él, a levegőből táplálkozik. Amire szüksége van, az a fény, és a víz megfelelő aránya. Itt részletesen le van írva, hogyan kell gondozni. 

Egy hatszögletű fali polcot használtunk, de működik bármilyen tetszőleges képkerettel is. Szemes csavarokat tekerünk be a fa keretbe.

img_8927.jpg

Ezután átlátszó damilt (vagy akár színeset is lehet használni) fűzünk pókhálószerűen a kampók közé, jó sűrű legyen a végeredmény. Kb. 5 méterre van szükség hozzá. Ezek a szálak fogják tartani a tillandsiákat. 

img_8930.jpg

A növényeket óvatosan be kell helyezni a szálak közé, vigyázva a leveleire. Olyan helyet kell keresni neki, ahonnan könnyű kiszabadítani, mert egy héten kétszer be kell áztatni majd a tillandsiákat.  

img_8933.jpg

img_8939.jpg

A workshopon két növényt használtunk, de szerintem akár három is elférne benne. Amennyiben kedvet kaptok az elkészítéséhez, tillandsiákat a Fitoland kertészetekben általában lehet kapni, vagy például ebben a webáruházban is nagy a választék. A fali polc a Tigerből való, a damil és a szemes csavar bármelyik barkácsboltban beszerezhető.

Ha megtetszettek ezek a különleges növények, a Pinteresten gyűjtöttem még sok sok felhasználási ötletet hozzájuk.  

A Capsul sok klassz workshopot tart, érdemes figyelni!

Ha tetszett a cikkem, látogasd meg rendszeresen a blogomat, vagy kövess a Facebookonés a Pinteresten!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://novenyekazotthonodban.blog.hu/api/trackback/id/tr2313790272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

takacsveca93 2019.06.02. 20:50:58

Rendkívül kreatív design. Most mentem el a közelben lévő virágoshoz, vettem 2 kaktuszt meg még 2 másik növényt, sajna nem tudom a nevüket, csak tetszettek. Mindig nézem, hogy hol tudok cuki kaspókat meg dekorokat venni hozzájuk www.ujsagomat.hu/kik/aktualis-szorolap-szerdatol-12-06-2019/ mindig nyomozok online előre
süti beállítások módosítása